Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Odczyt wartości z adresu pamięci

CBurton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię bota, który by mi używał potionów, gdy np życie za bardzo spadnie itp...

Przy pomocy Cheatengine udało mi się zdobyć kilka ważnych adresów (adresy wyglądają następująco 00A2044C, 00A22614 i są typu float).

Jak za pomocą c++ odczytywać te wartości?

Opublikowano

Zauważyłem że adresy często się zmieniają. np zależnie od mapy... (to samo jest w innych adresach)

Jak jeszcze można się dostać do danych z gry?

Opublikowano

Musisz poczytać o wskaźnikach i DMA (Dynamic Memory Allocation). Tu masz tutorial z gotowym przykladem kodu (niezbyt on elegancki ale dziala :D)
http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?p=5277751&sid=00bd486ef79f49d777acf07ab59c51dc

ps. cos dziwnego jest z forum, posty jakies gigantyczne sie zrobily (odstep miedzy ostatnim znakiem tekstu a sygna)

void_bit.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

O co chodzi z tymi offsetami?

O ile dobrze rozumiem to, to jest to co się dodaje do adresu... (tz ares_baza+offsety=adres dynamiczny)

Tylko skąd mam wziąć te offsety?

Opublikowano

Nie szuka się adresów tylko pointerów. Poczytaj o nich w Google (ogólnie jest to adres pod którym zadeklarowana jest zmienna).

Innym sposobem żeby się z tym pomęczyć jest injekcja DLL w program, ale to już wyższa szkoła jazdy.

Jak szukać pointerów jest opisane w którymś rozdziale tuta dołączonego do CE

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...